Изпълнителният директор на Телса“ Илон Мъск иска акционерите да гласуват дали

...
Изпълнителният директор на Телса“ Илон Мъск иска акционерите да гласуват дали
Коментари Харесай

Илон Мъск иска да премести компанията „Тесла“ в Тексас

Изпълнителният шеф на „ Телса “ Илон Мъск  желае акционерите да гласоподават дали да бъде трансферирана регистрацията на компанията в щата Тексас. Желанието му идва дни, откакто арбитър в щата Делъуеър реши, че даденият му от " Тесла " пакет от 56 милиарда $ през 2018 година може да бъде анулиран.

Делото беше заведено от един от акционерите на компанията след оповестяването на най-големия бонус в американската корпоративна история.

Според съдията сумата е " необяснима ", а шефовете, които са я дали своят вот, са били в прекомерно близки връзки с Мъск. Решението на съда може да бъде обжалвано.

Целта е да могат да се свържат човешките мозъци с компютрите

Милиардерът реагира с обява в личната си обществена мрежа „ Х “, в който написа: „ Никога не регистрирайте компанията си в Делъуеър “.

След като насочи запитване и в обществената мрежа „ Х “, 87% от далите отговор 1,1 милиона консуматори поддържат преместването.

Мъск реалокира централата на „ Тесла “ от Калифорния в Тексас през 2021 година поради противоречие и рецензии към властта и регулациите в Калифорния.

Една вест, идваща оттатък Океана, стана поле за изява на орди конспиратори. Ето какво в действителност се случва

Една от огромните заводи на производителя на електрически автомобили е в Тексас, където също възнамерява нови вложения за над 750 милиона $. Освен това построява литиева рафинерия в щата, като се стреми да създаде задоволително за към 1 милион електрическия автомобил до 2025 година

Около 65% от най-големите компании в Съединени американски щати са регистрирани в Делъуеър поради удобните данъчни условия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР